Byggnadsställning

En byggnadsställning är en anläggning, ofta tillfällig, vid byggnadsarbete, varv, konserter med flera platser. Stommen kan bestå av varmförzinkat stål, aluminium, trä eller bambu. Belastningsytorna kan vara plankor eller för de olika konstruktionerna färdiga plattformsmoduler i trä eller plywood. Tidigare byggdes ställningar av reglar eller stänger av trä men det är tidsödande att bygga för att uppnå säkerhet och klara en högre belastning. Dagens moderna byggnadsställning finns i olika utförande och konstruktion och kan skilja sig mellan länder även i Europa. I Asien används fortfarande bambu som material i byggnadsställningar. Det saluförs i huvudsak två olika sorters byggnadsställningar, modulställningar och ramställningar vilka, om de tillverkats av samma tillverkare, ofta är möjliga att kombinera med varandra. Källa wikipedia

valltrappsgatan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *